دوره 4، شماره 3 - ( پايیز 1380 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 22-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghanbari A, Nicknafs B, Taghi AL-Tarihi T. Cell Proliferation Inhibition in MCF-7 Cell Line After Treatment With Cisplatin Drug. J Arak Uni Med Sci 2001; 4 (3) :16-22
قنبری علی، نیک نفس بهروز، تقی الطریحی تقی. توقف تکثیر در رده سلولی MCF_7 به دنبال استفاده از داوری سیس پلاتین. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1380; 4 (3) :16-22

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تبریز، ایران.
3- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران, تهران، ایران.
مقدمه: یکی از شیوه هائی که در درمان سرطان مطرح است استفاده از داروهای شیمی درمانی می باشد. سرطان پستان، بیماری شایعی است که هنوز داروی شیمی درمانی نتوانسته آن را به طور کامل درمان کند. در این تحقیق، توقف تکثیر سلول هایMCF-7  که یک رده سلولی سرطان پستان انسانی است به دنبال استفاده از داروی ضد سرطان سیس پلاتین بررسی می شود.
مواد و روش ها: در ابتداء پس از انجام شمارش سلولی با رنگ تریپان بلو تعداد یکسانی سلول به فلاسک ها ریخته شده و فلاسک ها به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. در گروه مورد یک میکرومول داروی سیس پلاتین به مدت یک ساعت و در گروه شاهد محلول سالین نرمال اثر داده شدند. سپس فلاسک ها به مدت 48 ساعت دیگر انکوبه شدند. پس از این مدت، در سلول های چسبیده دو گروه شاهد و آزمایشی به طور جداگانه با رنگ تریپان بلو شمارش سلولی انجام گرفت. همچنین سلول های چسبیده دو گروه شاهد و آزمایشی به طور جداگانه با تولوئیدن بلو رنگ آمیزی شده و با میکروسکوپ نوری مطالعه شدند.
یافته ها: نتایج به دست آمده به دو گروه تقسیم شد. شمارش سلولی و میکروسکوپ نوری در شمارش سلولی نتایج به دست آمده به دو گروه تقسیم شد. شمارش سلولی و میکروسکوپ نوری در شمارش سلولی نتایج به دست آمده توسط ازمون آماری Mann-Withney  ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تعداد سلول های چسبیده گروه ازمایشی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری پیدا کرده است. در قسمت میکروسکوپ نوری، مشاهده شد که مورفولوژی سلول های چسبیده دو گروه شاهد و آزمایشی یکسان است.
نتیجه گیری: از آنجا که سلول هایMCF-7  چسبیده در حقیقت سلول های در حال تکثیر هستند، بنابراین می توان گفت که داروی سیس پلاتین بدن تغییر در مورفولوژی سلول ها موجب توقف تکثیر سلول هایMCF-7  می گردد.
واژه‌های کلیدی: MCF-7، سیس پلاتین، میکروسکوپ نوری
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی