دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1382 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Enshaieh S, Siadat A H, Asilian A, Nilforoush-Zadeh M A, Iraji F, Khatami-Pour M et al . A Comparison of an Herbal Drug and 2% Minoxidil Solution in the Treatment of the Androgenetic Alopecia. J Arak Uni Med Sci 2003; 6 (2) :1-6
انشاییه شهلا، سیادت امیرحسین، اصیلیان علی، نیل فروش زاده محمدعلی، ایرجی فریبا، خاتمی پور محسن و همکاران.. مقایسه اثر درمانی یک داروی گیاهی و محلول مینوکسیدیل 2% در ریزش موی مردانه. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1382; 6 (2) :1-6

1- دانشیار گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دستیار گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- استادیار گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
4- دانشیار گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
5- پزشک عمومی.
6- داروساز.
مقدمه: ریزش موی مردانه بیماری بسیار شایعی می‌باشد. بر طبق بعضی از مطالعات تا 96% مردان دچار درجاتی از این نوع آلوپسی می‌شوند. در این مقاله اثر داروی گیاهی مشتمل بر گزنه دوپایه، بابونه اروپایی، آویشن، دم اسب و رازیانه با اثر مینوکسیدیل موضعی 2% در درمان آلوپسی مردانه مقایسه شده است.
روش کار: در این مطالعه 82 بیمار مبتلا به آلوپسی مردانه طی یک مطالعه آینده ‌نگر و دوسوکور مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تکمیل دوره درمان 6 ماهه، کد داروها باز شد و نتایج مورد بررسی آماری قرار گرفت.
نتایج: بر طبق نتایج حاصل شده، داروی گیاهی در 45% افراد و مینوکسیدیل در 35% افراد سبب رویش مجدد مو شده بود که از لحاظ آماری معنی‌دار نبود.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های این پژوهش می‌توان از این داروی گیاهی به عنوان جایگزین محلول مینوکسیدیل و یا درمان کمکی با مینوکسیدیل در درمان آلوپسی مردانه استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1399/11/6 | پذیرش: 1382/4/10