دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1382 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 18-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasankhani H, Mohammadi E, Moazami F, Mokhtari M, Naghizadeh M M. Effects of Intravenous Fluids Temperature on Perioperative Hemodynamic Situation, Postoperative Shivering and Recovery in Orthopedic Surgeries. J Arak Uni Med Sci 2003; 6 (4) :11-18
حسن خانی هادی، محمدی عیسی، معظمی فرهاد، مختاری منیژه، نقی زاده محمدمهدی. بررسی تاثیر میزان دمای سرم تزریقی بر وضعیت همودینامیک، لرز بعد از عمل و زمان ریکاوری طی اعمال جراحی ارتوپدی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1382; 6 (4) :11-18

1- کارشناس ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- استاد یار گروه پرستاری، دانشگاه ثریت مدرس، تهران، ایران.
3- استاد یار گروه استادیار گروه بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
4- استاد یار گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
5- کارشنارس ارشد آمار حیائی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
مقدمه: هیپوترمی بعد از عمل جراحی با افزایش فشار خون شریانی، ضربان قلب و غلظت کاتکولامین پلاسما همراه است. این عامل به طور فیزیولوژیک استرس زا بوده و خطرات زیادی را برای بیمار به دنبال دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر میزان دمای سرم تزریقی بر اوضاع همودینامیک بیمار طی عمل جراحی، لرز بعد از عمل و زمان ریکاوری حین اعمال جراحی ارتوپدی بود.
روش کار: این تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود. در این بررسی ضربان قلب، فشار خون شریانی، دمای پوستی و ازوفاژیال طی اعمال جراحی ارتوپدی در 60 بیمار داوطلب که به طور تصادفی به دو گروه براساس دمای سرم تزریقی تقسیم شده بودند، اندازه گیری شد. در یک گروه سرم با استفاده از یک گرم کننده سرم حین تزریق گرم شد و به بیمار تزریق می گردید (گروه نورموترم). در گروه دیگر، سرم در دمای محیط تزریق می شد (گروه هیپوترم). بعد از عمل هم زمان ریکاوری وشدت لرز بیماران ثبت گردید.
نتایج: میانگین دمای ازوفاژیال و پوستی حین عمل، میانگین فشار خون شریانی بعد از عمل در گروه هیپوترم در مقایسه با گروه نورموترم به ترتیب کاهش و افزایش معناداری را نشان داد. میزان بروز لرز و زمان ریکاوری به طور معناداری در گروه نورموترم پائین تر بودند.
نتیجه گیری: گرم نمودن سرم تزریقی طی عمل جراحی جهت کاهش میزان تغییرات فشار خون شریانی، دمای بدن، میزان بروز لرز و زمان ریکاوری ضروری است.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/11/7 | پذیرش: 1382/10/10