دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1382 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 22-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safaei M, Mohajer Amiri M, Goharian V. Comparison of Ambulatory Phlebectomy and Stripping, Methods in the Treatment of Venous Varices. J Arak Uni Med Sci 2003; 6 (4) :19-22
صفایی منصور، مهاجرامیری محمد، گوهریان وحید. مقایسه دو روش جراحی برش وریدی سرپایی و خارج کردن در درمان واریس وریدی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1382; 6 (4) :19-22

1- استادیار گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دستیار گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مقدمه: دو روش درمانی برش وریدی سرپایی (AP) و خارج کردن (ST) در درمان واریس وریدی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه شاخص هایی که به نظر می رسد در این دو روش با یکدیگر متفاوت باشند ارزیابی گردیدند.
روش کار: طی یک مطالعه مقطعی تحلیلی، 43 بیمار که جهت عمل ورید واریسی مراجعه کرده و با بهره گیری از یکی از روش هایST  و یا AP جراحی شده بودند، بررسی گردیدند. شاخص های سن، جنسیت، نوع عمل، عوارض بعد از عمل، مدت بستری و طول مدت زمان عمل در تمامی بیماران ثبت گردید.
نتایج: تعداد 19 و 24 بیمار به ترتیب تحت اعمال جراحی AP وST  قرار گرفتند. از نظر جنسیت تفاوتی بین دو گروه مشاهده نشد . میانگین طول بستری و مدت عمل در گروهST  به طور معناداری طولانی تر از گروه PA بود. از نظر هماتوم، پاراستزی و شدت درد، تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده گردید.
نتیجه گیری: مدت زمان عمل، هماتوم، پاراستـزی و شـدت درد در دو روش AP نسبت به ST کم تر می باشد و از این رو می توان از روش AP در درمان واریس های وریدی بیش تر کمک گرفت.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/11/7 | پذیرش: 1382/10/10