دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1382 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 39-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eshrati B, Holakouei Naeini K, Hassanzadeh J, Borhani M, Pour Malek F. Relationships of the Number of Health Cares During the 1st Year of Life and Head Circumference and Risk of Failure to Thrive. J Arak Uni Med Sci 2003; 6 (4) :32-39
عشرتی بابک، هلاکویی نایینی کوروش، حسن زاده جعفر، برهانی مهرداد، پورملک فرشاد. بررسی رابطه بین مراقبت های پایش رشد سال اول زندگی با بروز FTT و اندازه دور سر در پایان یکسالگی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1382; 6 (4) :32-39

1- دستیار اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- دانشیار اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
مقدمه: رشد طبیعی کودکان نشان دهنده سلامت آنها است؛ بدین ترتیب در هر کودک زیر 5 سال، پایش رشد در اکثر مراکز ارایه خدمات بهداشتی درمانی به عنوان وسیله ای برای غربالگری بیماری های احتمالی کودکان استفاده  می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دفعات مراقبت در طی سال اول زندگی براندازه دور سر و بروز FTT صورت گرفت.
روش کار: مطالعه حاضر به صورت یک مطالعه هم گروهی تاریخی انجام شد که طی آن کلیه کودکان متولد سال های 79 و 1380 تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی ابوذر دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی وجود رابطه بین متغیر های تحت مطالعه از مدل های رگرسیون خطی، لجستیک و کاکس استفاده شد.
نتایج: بر اساس نتایج مدل رگرسیون خطی، بین تعداد مراقبت و اندازه دور سر رابطه معنا داری به دست نیامد. با استفاده از مدل لجستیک بین بروز FTT و کل مراقبت های انجام شده قبل از بروز FTT  رابطه معنا داری وجود داشت. در مدل کاکس نیز در کودکان مبتلا به FTT تعداد مراقبت انجام شده قبل از بروز FTT با زمان وقوع آن دارای ارتباط معنا داری مشاهده گردید.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش به نظر می رسد که انجام مراقبت ها در شاخص تن سنجی دور سر نقش نداشته است، ولی در جلو گیری از ایجاد افت رشد در کودکان FTTدر معرض خطر دارای نقش پیشگیری کننده می باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/11/7 | پذیرش: 1382/10/10