دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1383 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abtahi H, Hatef Salmanian A, Rafati S, Behzadian Nejad G. New Protein Expression of P39 Compound on Vesla Abortus in Escherichia Coli Bacteria. J Arak Uni Med Sci 2004; 7 (1) :1-7
ابطحی حمید، هاتف سلمانیان علی، رافتی سیما، بهزادیان نژاد قربان. بیان پروتئین نو ترکیب P39 بر وسلا آبورتوس در باکتری اشریشیا کلی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1383; 7 (1) :1-7

1- استادیار گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- استادیار مرکز ملی مهندسی ژنتیک و تکولوژی زیستی.
3- دانشیار گروه ایمنولوژی، انستیتو پاستور ایران، ایران، ایران.
4- دانشیار گروه میکروب شناسی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایران.
مقدمه: بروسلوز از مهم ترین بیماری های زئونوتیک است که باعث سقط جنین و نازایی در دام ها و بروز تب مواج در انسان می گردد. استفاده از واکسن رایج یعنی سویه  S19بروسلا آبورتوس عوارض متعددی برای دام ها دارد. پروتیین  P39بروسلا از جمله پروتیین های فضای پری پلاسمیک است که به عنوان یکی از شاخص های مهم ایمنی زا مطرح است. با تولید پروتیین نو ترکیب P39 می توان مطالعات بیش تری در زمینه توانایی این پروتئین در تحریک پاسخ های ایمنی زا بر علیه بروسلا انجام داد. لذا در این تحقیق تولید و تخلیص این پروتئین در باکتری اشریشیا کلی به صورت نو ترکیب انجام گرفته است.
روش کار: در این تحقیق تجربی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز، ژن P39 از باکتری بروسلا آبورتوس تکثیر گردید. پس از تخلیص ژن P39، در ناقلین پلاسمیدی و pSK+ 4T1 pGEXکلون گردید. بنابراین ساختارهای P39-pSK+ و P39-4T1 pGEXتهیه گردید. برای تولید پروتیین نوترکیب  P39 ابتدا ساختار پلاسمیدی P39-4T1 pGEX وارد باکتری اشریشیا کلی سویه BL21 شد. سپس تولید پروتیین با القای پلاسمید P39-4T1 pGEXتوسط IPTG صورت گرفت. پروتیین تولید شده با استفاده از کیت تخلیص پروتئین گلوتاتیون اس ترانسفرآز سفارز خالص گردید. میزان پروتیین خالص شده با استفاده از روش براد فورد اندازه گیری شد.
نتایج: ترادف نوکلئوتیدی ژن تکثیر شده توسط PCR کلون شده در ناقل پلاسمیدی+pSK کاملا با ژن P39 بروسلا آبورتوس یکسان بود. تولید پروتیین P39 با القا پلاسمید P39-4T1 pGEX انجام گردید. میزان پروتیین خالص شده برابر 200 میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد.
نتیجه گیری: تولید پروتیین نو ترکیب  P39بروسلا آبورتوس که در سیتوپلاسم باکتری اشریشیا کلی ناپایدار است، با استفاده از ناقلین دارای پروتیین الحاقی نظیر 4T1  pGEXدر میزبان اشریشیا کلی سویه BL21 امکان پذیر است.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1399/11/8 | پذیرش: 1383/1/10