دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 37-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

شیرزاد هدایت الله، شهابی قربانعلی، زمان زاد بهنام، رفیعیان محمود. تعیین میزان اثر بخشی واکسن سرخجه به روش الایزا در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در برنامه واکسیناسیون سراسری کشور، بهمن ۱۳۸۲. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1384; 8 (1) :30-37

1- استادیار گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
2- دانشیار گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
3- دانشیار گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
مقدمه: سرخجه یک بیماری واگیر دار و معمول دوران کودکی و بزرگسالی است که ابتلا به آن در دوره بارداری می تواند منجر به ناهنجاری های جنینی گردد. لذا اطلاع از ایمنی افراد به خصوص دختران قبل از سنین بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت ایمنی 150 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نسبت به بیماری سرخجه قبل و بعد از اجرای اولین برنامه واکسیناسیون کشوری در بهمن ماه 1382 انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه یک بررسی نیمه تجربی است که طی آن میزان IgG ضد سرخجه، 4 هفته قبل و 8 هفته بعد از واکسیناسیون در 150 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده از طریق نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: در نمونه های مورد بررسی قبل از واکسیناسیون 86 درصد دارای تیتر آنتی بادی محافظت کننده علیه بیماری سرخچه و 14 درصد فاقد آن بودند. پس از واکسیناسیون و در مرحله دوم خونگیری 96/9 درصد تیتر آنتی بادی محافظت کننده کامل ضد سرخچه را کسب نموده و ۳/1 درصد فاقد تیتر محافظت کننده کامل بر علیه این بیماری بودند. همچنین اثر بخشی واکسیناسیون 80/95 درصد به دست آمد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، واکسیناسیون ضد سرخجه به عنوان یک برنامه مصون سازی کشوری توانست مصونیت مناسبی را در گروه تحت بررسی ایجاد نماید.
واژه‌های کلیدی: الایزا، ایمیونیزاسیون، سرخجه
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی