Shahrani M, Nabavizade F, Rafian M, Shirzad H, Hashemzade M, Yousefi H, et al . Effect of Allium Sativum extract on acid and pepsin secretion in basal condition and stimulated with Pentagastrin in rat. J Arak Uni Med Sci 2007; 10 (3) :48-57
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-68-fa.html
شهرانی مهرداد، نبوی زاده فاطمه، رفیعیان محمود، شیرزاد هدایت، هاشم زاده مرتضی، یوسفی حسین، و همکاران. و همکاران.. بررسی اثر عصاره متانولی گیاه سیر بر روی ترشح اسید و پپسین معده موش صحرایی در شرایط پایه و تحریک شده توسط پنتاگاسترین. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1386; 10 (3) :48-57
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-68-fa.html
1- ، mehrdadeshahrani2000@yahoo.com
چکیده: (16375 مشاهده)
مقدمه: گیاه سیر از دسته گیاهانی است که به طور وسیعی در جوامع دنیا و به خصوص جامعه ایرانی به عنوان یک گیاه معطر در طبخ غذاها و تهیه ترشیجات مورد استفاده قرار میگیرد و شمار زیادی از مردم بر این باورند که این گیاه برای ناراحتیهای گوارشی مفید است. لذا در این مطالعه اثر عصاره این گیاه بر میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: این مطالعه به صورت تجربی بر روی دو گروه 12 تایی موش صحرایی (گروه کنترل و گروه سیر) صورت گرفت. حیوانات پس از بیهوشی توسط تزریق داخل صفاقی 50 میلی گرم بر کیلوگرم تیوپنتال سدیم؛ تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی شدند. عصاره گیاه سیر با دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم ازطریق مجرای گاسترودئودنوستوم به درون معده حیوانات گروه سیر وارد شد. به منظور تحریک ترشح اسید و پپسین معده از ماده پنتاگاسترین استفاده شد. این ماده با دوز 25 میکروگرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی به حیوان تزریق شد. ترشحات معده به روش شستشو به بیرون به دست آمد. اسید آن به روش تیتریمتری و پپسین به روش آنسون بررسی شد. نتایج حاصل با استفاده از آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شد. نتایج: عصاره متانولی گیاه سیر سبب افزایش معنیداری در میزان ترشح اسید و پپسین معده در موشهای گروه سیر نسبت به گروه کنترل گردید(001/0p<). پنتاگاسترین در گروه کنترل سبب افزایش ترشح اسید و پپسین معده شد (001/0< p). نتیجه گیری: استفاده از سیر در رژیم غذایی سبب افزایش ترشح اسید و پپسین معده در مصرف کنند گان این گیاه میگردد.
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1387/7/24