دوره ۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۳ )                   جلد ۷ شماره ۴ صفحات ۲۱-۱۴ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shariatzadeh M A, Soleimani M, Dezfulian A, Noori M, Roodi E. The Stereologic Study of Onion Water-Alcohol Extract on Diabetic Rats Kidneys. J Arak Uni Med Sci 2004; 7 (4) :14-21
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6810-fa.html
شریعت زاده محمدعلی، سلیمانی ملک، دزفولیان عبدالرحمان، نوری میترا، رودی اسماعیل. بررسی استریولوژیک اثرات عصاره آبی–الکلی پیاز بر ساختار کلیه در رت های دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. ۱۳۸۳; ۷ (۴) :۱۴-۲۱

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-۱-۶۸۱۰-fa.html


۱- دانشیار دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران.
۲- استادیار دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران.
۳- استادیار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، تهران، ایران.
۴- کارشناس ارشد رشته سلولی تکوینی، دانشگاه اراک، اراک، ایران.
چکیده:   (۱۳۵۱ مشاهده)
مقدمه: بیماری دیابت در روند خود به نفروپاتی ختم می شود که از علائم آن افزایش وزن و حجم کلیه و اجزاء آن می باشد. با توجه به ترکیبات مفید پیاز در رابطه با خواص آنتی اکسیدانی و کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش دهندگی قند خون هدف مطالعه حاضر بررسی عصاره آبی-الکلی پیاز خوراکی جهت پیشگیری از نفروپاتی و تاثیر آن بر روی ساختمان کلیه به روش استریولوژی است.
روش کار: در این مطالعه تجربی چهار گروه رت بالغ از نژاد ویستار (تعداد=8) به صورت تصادفی انتخاب شدند. گروه کنترل؛ گروه کنترل + گروه دیابتی محض، گروه دیابتی + عصاره القاء دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی استرپتوزوسین (60 میلی گرم بر کیلوگرم) انجام شد. سپس گروه کنترل + عصاره و گروه دیابتی + عصاره هر روز به مدت 4 هفته با عصاره آبی-الکلی پیاز خوراکی (50 میلی گرم در هر موش) تیمار شدند. سپس همه گروه ها پس از این مدت در آزمایشگاه بیهوش و تشریح شدند و کلیه های چپ رت ها خارج و در محلول بوئن فیکس شدند و بعد از آن فرایند پاساژ بافتی و رنگ آمیزی H&E  انجام شد و با استفاده از تکنیک های استریولوژی محاسبات کمی با روش کاوالیه برای حجم کورتکس، مدولا و گلومرول ها و حجم کلیه صورت گرفت. اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزارSPSS  از طریق آزمون آماری آنوا یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. P کمتر از 0/05 معنی دار تلقی شد.
نتایج: وزن اولیه و ثانویه رت ها در دو گروه دیابتی محض و دیابتی + عصاره تفاوت نداشت اما در دو گروه کنترل و کنترل + عصاره متفاوت بود (0/05P<). وزن کلیه در گروه دیابتی + عصاره در مقایسه با گروه دیابتی محض دارای تفاوت معنی دار بود (0/001P<). حجم مدولا، کورتکس و کل کلیه در گروه دیابتی محض در مقایسه با گروه دیابتی + عصاره تفاوت نکرد. در صورتی که حجم کل گلومرول ها در دو گروه دیابتی محض و دیابتی + وعصاره تفاوت معنی داری را نشان داد (0/001P<).
نتیجه گیری: القاء دیابت تجربی توسط STZ  در یک دوره کوتاه مدت نشان داد که عصاره پیاز خوراکی از هیپرتروفی گلومرول و افزایش وزن کلیه در رت های دیابتی جلوگیری می کند، در صورتی که بر روی حجم کل کلیه اثر ندارد. لذا پیشنهاد می گردد اثرات عصاره پیاز بر ساختار کلیه در یک دوره طولانی مدت مورد بررسی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 209 kb]   (۳۷۰ دریافت)    
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/11/10 | پذیرش: 1383/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb