دوره 25، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1401 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 337-324 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moharekpour N, Habibipour V, Shamci D. Factors Affecting the Development of Disaster Management Mechanisms in Hospitals of Arak, Iran. J Arak Uni Med Sci 2022; 25 (2) :324-337
محرک پور نهال، حبیب پور وهب، شمسی داود. بررسی عوامل تأثیرگذار بر توسعه مکانیسم‌های مدیریت بحران در بیمارستان‌های شهر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1401; 25 (2) :324-337

1- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اراک، اراک، ایران. ، nahal.moharekpour@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اراک، اراک، ایران.
3- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران.
زمینه و هدف مدیریت بحران یکی از مقوله‌های مهم در زمینه مدیریت می‌باشد و این موضوع در حوزه سلامت و بهداشت اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند . به دلیل جایگاه این موضوع در این تحقیق به بررسی عوامل تأثیرگذار بر توسعه مکانیسم‌های مدیریت بحران در بیمارستان‌های شهر اراک پرداخته شده است. همچنین تلاش شده است به بررسی تأثیرگذاری سه عامل فرهنگ سازمانی، عدم‌قطعیت محیط کسب و کار و ریسک‌پذیری را بر توسعه مکانیزم‌های مدیریت بحران پرداخته شود.
مواد و روش ها در همین راستا با طراحی پرسش‌نامه و توزیع آن در میان کارکنان بیمارستان‌های شهر اراک به تعداد 240 فرم به جمع‌آوری اطلاعات پرداخته شده است.
ملاحظات اخلاقی این مقاله با کد اخلاق 1274.1401.REC.ARAKMU.IR در کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک به تصویب رسیده است. همه اصول بیانیه هلسینکی ازجمله دریافت رضایت آگاهانه از شرکت کنندگان و محرمانه بودن اطلاعات آنها رعایت شده است.
یافته ها با محاسبه آلفای کرونباخ به میزان 0/897، پایایی پرسش‌نامه مورد ارزیابی واقع شده است که مقداری مطلوب برای آلفای کرونباخ می‌باشد.سپس بوسیله مدل تحلیل مسیر و تعیین ضرایب مسیر به‌وسیله نرم‌افزار لیزرل به بررسی مدل طراحی‌شده پرداخته شده است. سپس با انجام آزمون‌های آماری به بررسی فرضیات توجه شده است.
نتیجه گیری نتایج حاکی از آن می‌باشد که هر سه عامل ارتباط معناداری با توسعه مکانیزم‌های مدیریت بحران داشته‌اند و بر آن تأثیرگذار بوده‌اند.

متن کامل [PDF 8392 kb]   (366 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (353 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/2/9 | پذیرش: 1401/4/21