دوره 25، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1401 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 371-354 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarvmeili J. A Systematic Review of Genetically Challenging Changes of SARS-CoV-2 Variants; Escaping the Immune System and Vaccine Effectiveness. J Arak Uni Med Sci 2022; 25 (3) :354-371
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7232-fa.html
سرومیلی جواد. مرور سیستماتیک‌ تغییرات ژنتیکی چالش‌برانگیز واریانت‌هایکروناویروس سندروم حاد تنفسی ۲؛ فرار از سیستم ایمنی و اثربخشی واکسن. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1401; 25 (3) :354-371

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7232-fa.html


گروه به‌نژادی و بیوتکنولوژی، دانشکده‌ کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، javadsarvmeili@yahoo.com
چکیده:   (759 مشاهده)
زمینه و هدف تاکنون تحقیقات گسترده‌ای درباره ویروس کروناویروس سندروم حاد تنفسی ۲ و بیماری ناشی از آن در مناطق مختلف جهان انجام شده است. هدف از انجام این مطالعات، ارائه‌ یافته‌ها و پیشنهادهای کاربردی درباره آشنایی بیشتر با ویژگی‌های این ویروس، از‌جمله خصوصیات ساختاری و ژنتیکی، منشأ پیدایش، ‌تکامل، تغییرات ژنومی، چرخه‌ بیولوژیک و عملکرد پاتولوژیکی است که می‌توان آن‌ها را در اتخاذ راهبردهای کارآمد در کنترل و درمان همه‌گیری به کار گرفت. 
مواد و روش ها به منظور انجام آنالیزهای ژنومی، توالی کامل کرونا ‌ویروس‌های مورد نظر با شماره‌های دسترسی برگرفته از بانک ژن یا ابتکار جهانی برای به‌اشتراک‌گذاری همه‌ داده‌های آنفلوآنزا‌، از داده پایگاه‌هایی مانند مرکز ملی اطلاعات زیست‌فناوری و مرکز منابع بیوانفورماتیک باکتریایی و ویروسی ذخیره و سپس هم‌ردیفی توالی‌ها با نرم‌افزار Workbench CLC Main انجام شد. در مرحله بعد درخت فیلوژنتیک با روش اتصال‌همسایگی  با 1000 تکرار (Bootstrap) توسط نرم‌افزار MEGA X ترسیم شد و برای نمایش واضح‌تر درخت از FigTree نسخه 1.4.4 استفاده شد.
ملاحظات اخلاقی تمام اصول اخلاقی در نوشتن این مقاله طبق دستورالعمل‌های کمیته اخلاق ملی و مقررات COPE رعایت شده است.
یافته ها در مطالعه‌ حاضر، جهش‌ها و نیز تأثیری که ممکن است بر قابلیت انتقال، شدت بیماری‌زایی و اثربخشی واکسن داشته باشند، ویژگی‌های مولکولی، اپیدمیولوژی و محل ظهور کرونا ‌ویروس‌ها با محوریت واریانت‌های نگران‌کننده، از‌جمله آلفا (B.1.1.7)، بتا (B.1.351)، گاما (P.1)، دلتا (B.1.617.2) و اُمیکرون (B.1.1.529) ارائه شده است.
نتیجه گیری بروز جهش‌ها و تکامل مداوم موجب ظهور سریع و هم‌زمان واریانت‌های مختلف شده که هر‌کدام از این تغییرات می‌توانند بر فرار از روش‌های درمانی مانند آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده و پلاسمای نقاهتی و همچنین کاهش اثربخشی واکسن‌ها نقش داشته باشند؛ بنابراین افزایش نظارت برای مستندسازی، درک گسترش دودمان‌های مختلف و مطالعه‌ دقیق‌تر این جهش‌ها در شناسایی واریانت‌ها و مقابله‌ مؤثر‌ با آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
متن کامل [PDF 1757 kb]   (319 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (407 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: کووید 19
دریافت: 1401/4/25 | پذیرش: 1401/11/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb