پیام خود را بنویسید
دوره 25، شماره 3 - ( مرداد و شهریور- در حال انتشار 1401 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarvmeili J. A Systematic Review of Genetically Challenging Changes of SARS-Cov-2 Variants; Escaping the Immune System and Vaccine Effectiveness. J Arak Uni Med Sci 2022; 25 (3)
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7232-fa.html
سرومیلی جواد. مرور سیستماتیک‌ تغییرات ژنتیکی چالش برانگیز واریانت‌های‌ SARS-CoV-2؛ فرار از سیستم ایمنی و اثربخشی واکسن‌. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك 1401; 25 (3)

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7232-fa.html


گروه به نژادی و بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، javadsarvmeili@yahoo.com
چکیده:   (103 مشاهده)
زمینه و هدف: تاکنون تحقیقات گسترده‌ای در مورد ویروس SARS-CoV-2 و بیماری ناشی از آن در مناطق مختلف جهان صورت گرفته است. هدف از انجام این مطالعات، ارائه‌ی یافته‌ها و پیشنهادهای کاربردی در مورد آشنایی بیشتر با ویژگی‌های این ویروس از جمله خصوصیات ساختاری و ژنتیکی، منشا پیدایش، ‌تکامل، تغییرات ژنومی، چرخه‌ی بیولوژیک و عملکرد پاتولوژیکی است که می‌توان آن‌ها را در اتخاذ راهبردهای کارامد در کنترل و درمان همه‌گیری به کار گرفت.
مواد و روش‌ها: به منظور انجام آنالیزهای ژنومی، توالی کامل کرونا‌ویروس‌های مورد نظر با شماره‌های دسترسی برگرفته از GenBank یا GISAID، از داده پایگاه‌هایی مانندNCBI  و ViPR ذخیره و سپس همردیفی توالی‌ها با نرمافزار Workbench CLC Main انجام شد. در مرحله‌ی بعد درخت فیلوژنتیک با روش‌‌Neighbour-Joining  با 1000 تکرار (bootstrap) توسط نرمافزار MEGA X ترسیم گردید و برای نمایش واضح‌تر درخت از FigTree v1.4.4 استفاده شد.
ملاحظات اخلاقی‌: تمام اصول اخلاقی در نوشتن این مقاله طبق دستورالعمل‌های کمیته اخلاق ملی و مقررات COPE رعایت شده است.
یافته‌ها: در مطالعه‌ی حاضر، جهش‌ها و نیز تأثیری که ممکن است بر قابلیت انتقال، شدت بیماری‌زایی و اثربخشی واکسن داشته باشند، ویژگی‌های مولکولی، اپیدمیولوژی و محل ظهور کرونا‌ویروس‌ها با محوریت واریانت‌های VOC از جمله آلفا (B.1.1.7)، بتا (B.1.351)، گاما (P.1)، دلتا (B.1.617.2) و امیکرون (B.1.1.529) ارائه شده است.
نتیجه‌گیری: بروز جهش‌ها و تکامل مداوم منجر به ظهور سریع و همزمان واریانت‌های مختلف شده است که هر کدام از این تغییرات می‌توانند بر فرار از روش‌های درمانی مانند آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده (Nab) و پلاسمای نقاهتی و همچنین کاهش اثربخشی واکسن‌ها نقش داشته باشند. بنابراین، افزایش نظارت برای مستندسازی، درک گسترش دودمان‌های مختلف و مطالعه‌ی دقیق‌تر این جهش‌ها در شناسایی واریانت‌ها و مقابله‌ی موثر‌ با آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
متن کامل [PDF 1500 kb]   (46 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: کووید 19
دریافت: 1401/4/25 | پذیرش: 1401/11/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb