Shookohi G, Hatami N, Mojarad O, Abolghazi A. The Survey of Antiamoebic Effect of Oliveria Decumbens Vent and Peganum Harmala Extract on Acanthamoeba. J Arak Uni Med Sci 2022; 25 (3)
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7298-fa.html
1- گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، فارس، ایران.
2- گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، فارس، ایران.، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. ، ahmadabolghazi@gmail.com
چکیده: (139 مشاهده)
مقدمه: آکانتامبا یکی از آمیب های آزادزی بوده، که وفور بسیار زیادی در طبیعت دارند. این انگل به عنوان یک آمیب آزادزی دارای کشندگی بسیار بالای به خصوص در افرادی با بیماری های زمینه ای بوده، لذا محققان همواره به دنبال راهی برای مبارزه با آن می باشند. گیاهان داروی روشی مناسب یرای مبارزه با آکانتامبا می باشد. ما در این تحقیق برآن شدیم تاثیر کشندگی عصاره لعل کوهستان و اسپند کوهستان را بر روی آکانتامبا بررسی کنیم.
مواد و روش ها: در این مطالعه با استفاده از عصاره گیاهان لعل کوهستان و اسپند کوهستان که با غلظتهای 1/25 ، 2/5 ،5 ، 10 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر تهیه شده بود، به بررسی اثر کشندگی عصاره این گیاهان بر روی آمیب آکانتامبا بعد ازسه زمان ( 24 ،48 و 72) ساعت پرداخته شد.
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه را کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی جهرم با شماره( IR.JUMS.REC.1398.029) تأیید کرد.
یافته ها: تحقیق حاضر نشان داد که با استفاده از غلظت های مختلف در سه زمان (24 ،48 و 72) ساعت از تأثیر عصاره ها بر تروفوزوئیت ها و کیست های آکانتامبا، بیشترین کشندگی مر بوط به غلظت 20 میلی گرم بر میلی لیتر و زمان 72 ساعت با استفاده از ترکیب هر دو عصاره است و کمترین کشندگی مربوط به غلظت 1/25 میلی گرم بر میلی لیتر و زمان 24 ساعت با استفاده از عصاره لعل کو هستان بود.
نتیجه گیری: مشاهدات حاکی از تاثیر بسیار خوب عصاره الکلی گیاهان لعل کوهستان و اسپند کوهستان هم به صورت مجزا هم به صورت ترکیبی از هر دو عصاره داشت و این دو عصاره اثر هم افزایی جهت تاثیر کشندگی بر روی آمیب آکانتامبا داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عفونی دریافت: 1401/7/26 | پذیرش: 1401/11/1