دوره 26، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1402 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

noroozi Y, janjani P. Investigating the mediating role of difficulty in emotion regulation in the relationship between attachment styles and rumination in high-risk behaviors of adolescent girls. J Arak Uni Med Sci 2023; 26 (3)
نوروزی یاسمن، جانجانی پریسا. بررسی نقش میانجی دشواری در تنظیم هیجان در رابطه بین سبک های دلبستگی و نشخوارخشم در رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1402; 26 (3)

1- دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه ، yasamannoroozi76@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

زمینه و هدف : نوجوانان یکی از آسیب پذیرترین اقشار در برابر رفتارهای پرخطر هستند؛ بنابراین این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین سبک های دلبستگی و نشخوار خشم در رفتارهای پرخطر نوجوانان با تحلیل نقش میانجی گری دشواری در تنظیم هیجان صورت گرفته است.
مواد و روش ها : روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی-تحلیل مسیر می باشد.جامعه آماری این پژوهش کلیه ی دانش آموزان مقطع متوسطه اول مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 1401-1400 بود و نمونه شامل 530 نفر بود که به روش نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ای انتخاب شدند.برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی خطرپذیری جوانان ایرانی،مقیاس دلبستگی هازن و شیور،مقیاس نشخوار خشم ساکودولسکی،گلاب و کرومول و مقیاس دشواری در تنظیم هیجان گرتز و روئمر استفاده گردید. داده های بدست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از مدل تحلیل مسیر و نرم افزارهای آماری اسمارت پی ال اس نسخه 3/3 و اس پی اس اس نسخه 25 مورد تحلیل قرار گرفت.
 ملاحظات اخلاقی : این مطالعه با شناسه IR.IAU.KSH.REC.1402. 014   به تصویب کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه رسیده است.
یافته ها : مسیر سبک دلبستگی به رفتارهای پرخطر  (81/0 =β  و32/2 t=)، مسیر نشخوار خشم به رفتارهای پرخطر (45/0=β  و 32/2 t=)، مسیر  سبک دلبستگی به رفتارهای پرخطر با میانجی دشواری تنظیم هیجان  (61/0=β  و 28/3 t=)، نشخوارخشم به رفتارهای پرخطر با میانجی دشواری تنظیم هیجان (21/0 =β  و 55/3 t=)، بدست آمد که همه مقادیر در سطح خطای کمتر از 05/0 معنی دار هستند.
نتیجه گیری: از طریق میانجی گری دشواری در تنظیم هیجان در رابطه بین سبک های دلبستگی و نشخوار خشم در رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. این نتایج براهمیت نقش دشواری در تنظیم هیجان در رفتارهای پرخطر نوجوانان دختر تاکید دارد.
متن کامل [DOCX 56 kb]   (26 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1402/7/25 | پذیرش: 1402/5/10