دوره 14، شماره 2 - ( دو ماهنامه خرداد و تیر 1390 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 71-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asemi Z, Taghizade M, Samimi M. An investigation of the relationship between serum Zn in pregnant women and anthropometric factors of their neonates. J Arak Uni Med Sci 2011; 14 (2) :64-71
عاصمی ذات الله، تقی زاده محسن، صمیمی منصوره. بررسی ارتباط میزان عنصر روی سرمی زنان باردار با فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (2) :64-71

1- دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، asemi_z@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
زمینه و هدف: یافته های متناقضی وجود دارد که نشان می‎دهد کمبود روی سرمی زنان باردار ممکن است رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط عنصر روی سرمی زنان باردار کاشانی با فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده آنها در سال‎های 1388-1387 انجام گرفت. مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی از بین زنان باردار مراجعه کننده به پلی کلینیک نقوی، تعداد 128 زن باردار و نوزادان تازه متولد شده آنها انتخاب شدند. غلظت روی سرمی در زنان باردار 9-6 ماهه و فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده (قد، وزن و محیط دورسر) اندازه‎گیری شد. آنگاه شیوع کمبود آنها و ارتباط آنها با فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده گزارش شد. برای تحلیل داده‎ها از آزمون آماری تی مستقل و آنالیز رگرسیون چند گانه پلکانی استفاده شد. یافته‎ها: میانگین وزن و قد نوزادانی که مادرانشان غلظت روی سرمی کمتر از مقدار نرمال در مقایسه با مقدار نرمال داشتند 1/130 گرم و 6/0 سانتی‎متر کمتر بوده است. ارتباط مستقیم معنی‎داری بین قد نوزادان تازه متولد شده با میزان روی سرمی زنان باردار وجود داشت(02/0p=). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که عنصر روی سرمی مادر بر روی قد نوزادان تازه متولد شده تأثیر دارد.
واژه‌های کلیدی: روی، زنان باردار، آنتروپومتری
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تغذیه