دوره 27، شماره 2 - ( 3-1403 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jaefari M, Kord H, tavan A. Effectiveness of spiritual group therapy on endurance and pain control in primiparous pregnant women. J Arak Uni Med Sci 2024; 27 (2)
جعفری مهلا، کرد حبیب الله، توان عباس. اثربخشی معنویت‌درمانی گروهی بر تاب‌آوری و کنترل درد در زنان باردار نخست‌زا. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1403; 27 (2)

1- ، tavan@gmail.com
چکیده
مقدمه: زنانی که برای اولین بار، بارداری را تجربه می­کنند، دارای مشکلات روانشناختی هستند که برای رفع این مشکلات به مداخلاتی نیاز می­باشد. هدف این پژوهش تعیین اثر بخشی معنویت درمانی گروهی بر تاب آوری و کنترل درد در زنان باردار نخست زا بود.
مواد و روش­ها: روش پژوهش از نوع نیمه تجربی و پیش‌آزمون، پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه­­ آماری این پژوهش شامل کلیه زنان باردار نخست­زا در سال 1401 در شهر کرمان بودند که 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه­های ناتوانی درد کپک (1995) و تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) بود. مداخله معنویت­درمانی گروهی بر روی گروه آزمایش انجام شد و گروه کنترل هیچ­گونه مداخله­ای دریافت نکردند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون­های توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد. میزان P کمتر از 05/0 معنی­داری در نظر گرفته شد.
یافته­ها: در متغیر تاب­آوری، میانگین و انحراف استاندارد گروه آزمایش در پیش­آزمون 22/7±27/41 و در پس­آزمون 69/8±18/63 و در متغیر کنترل درد، میانگین و انحراف استاندارد گروه آزمایش در پیش­آزمون 28/6±73/35 و در پس آزمون 44/5±40/21 به­دست آمد. نتایج نشان داد که معنویت درمانی گروهی بر تاب آوری و کنترل درد در زنان باردار نخست زا تاثیر داشت (01/0P<  ).
­نتیجه­گیری: بر اساس یافته­های پژوهش، از معنویت درمانی گروهی برای افزایش تاب آوری و کنترل درد در زنان باردار نخست زا می­توان استفاده کرد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: زنان و مامایی
دریافت: 1403/2/6 | پذیرش: 1403/3/1