دوره 28، شماره 2 - ( ذر حال تکمیل 1404 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khajavi D. The Effects of a Combined Motor and Cognitive – Behavioral Intervention Program on Balance and Balance Confidence in Arak’s Patients with Multiple Sclerosis (MS). J Arak Uni Med Sci 2025; 28 (2)
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7732-fa.html
خواجوی داریوش، طهماسبی ارشلوپور حدیث، فرجی فردین. تأثیر مداخله ترکیبی حرکتی و شناختی بر تعادل و اعتماد به تعادل بیماران مولتیپل اسکلروزیس شهر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1404; 28 (2)

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7732-fa.html


1- دانشگاه اراک
2- دانشگاه اراک ، tahmasbi.hadis@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (40 مشاهده)
مقدمه: مولتیپل اسکلروزیس (MS) شایع­ترین اختلال سیستم عصبی در جوانان است و مشکلات تعادلی ناشی از آن می­تواند باعث ایجاد اختلال در حفظ وضعیت ایستاده، محدودیت در راه رفتن و نهایتاً اُفتادن بیماران مبتلا شود.  هدف این پژوهش بررسی تأثیر مداخله حرکتی و شناختی بر تعادل و اعتماد به تعادل بیماران مولتیپل اسکلروزیس بود.

روش کار‌: جامعۀ آماری پژوهش افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (با دامنه سنی 60-20 و نمره مقیاس ناتوانی بین 4-2) مراجعه­­کننده به انجمن مولتیپل اسکلروزیس شهر اراک بودند که 30 آزمودنی به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی­ها در پیش­آزمون، آزمونهای برخاستن و حرکت کردن زماندار و ایستادن روی یک پا را انجام دادند و مقیاس اعتماد به تعادل ویژۀ فعالیت­ها را تکمیل کردند. پس از اعمال برنامۀ مداخله ترکیبی حرکتی و شناختی، پس­آزمون انجام شد. داده­ها با نرم­افزار SPSS نسخۀ 21 و آزﻣون t زوﺟﯽ و آزمون t مستقل تحلیل شدند.
یافته­ها: میانگین نمرۀ گروه تجربی در آزمون­های برخاستن و رفتن زماندار و ایستادن روی یک پا به طور معنی­داری بهبود یافت (p≤0/05). در پس آزمون، بین میانگین نمره مقیاس اعتماد به تعادل ویژۀ فعالیت­های دو گروه تجربی و کنترل تفاوتی معنی­داری مشاهده نشد (p≤0/05).
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­های این پژوهش، استفاده از برنامۀ مداخله ترکیبی حرکتی و شناختی بر بهبود چابکی و تعادل پویا و ایستای بیماران مولتیپل اسکلروزیس، پیشنهاد می‌شود. به نظر می­رسد برای افزایش اعتماد به تعادل بیماران به دلیل ذهنی بودن به مدت زمان بیشتری برای تمرین نیاز است.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/3/21 | پذیرش: 1403/12/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb