XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشگاه تهران ، Yeganeh.d.s@gmail.com
3- دانشگاه تهران
چکیده:   (228 مشاهده)
مقدمه : افزایش روزافزون جمعیت سالمندان نیازمند تحقیقات بیشتری برای شناسایی اولویت های بهداشتی این گروه، به ویژه در شرایط بحرانی مانند همه گیری COVID-19 است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین مؤلفه های مؤثر بر رضایت زناشویی و ارتباط آن با سبک زندگی در شهر ارومیه  در سال 1400انجام شد.
مواد و روش: در این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی همبستگی، 170 سالمند متأهل ساکن ارومیه از طریق نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند. علاوه بر پرسشنامه متغیرهای دموگرافیک ، از پرسشنامه های رضایت زناشویی هاینزوسبک زندگی میلر استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 21 و آزمون‌های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار، فراوانی و درصد) و تحلیلی (ضرایب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی چندگانه) در سطح معنی‌داری 05/0 P≤ مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: مدل رگرسیون خطی چندگانه گام به گام نیز نشان داد که متغیرهای سبک زندگی(364/0 ß=- )، سن (425/0 ß=)، تعداد فرزندان (143/0-( ß= ، شغل (425/0 ß= ) وبیماری 608/3(ß=-  بیشترین سهم را در پیش بینی رضایت زناشویی داشت. مدل رگرسیون سایر متغیرهای جمعیت شناختی را حذف کرد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که متغیرهای سبک زندگی و جمعیت شناختی مانند سن، تعداد فرزندان، شغل و بیماری بیشترین سهم را در پیش بینی رضایت زناشویی دارند.لذا به نظر می رسد طراحی خدمات مشاوره ای در مراکز جامع سلامت برای این گروه ضروری است تا مشاوران بتوانند سبک زندگی سالم جهت بهبود روابط زناشویی را به سالمندان آموزش دهند.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1403/5/27 | پذیرش: 1403/6/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb