دوره 14، شماره 5 - ( دو ماهنامه آذر و دی 1390 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 69-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami Fesharaki M, talebian D, Aghamiri Z, Mohamadian M. Reliability and validity assessments for Najmie job satisfaction questionnaire. J Arak Uni Med Sci 2011; 14 (5) :63-69
غلامی فشارکی محمد، طالبیان داوود، آقامیری زهره، محمدیان معصومه. بررسی پایایی و روایی پرسشنامه رضایت شغلی نجمیه. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (5) :63-69

1- ، gholami4510@gmail.com
چکیده:   (19090 مشاهده)
زمینه و هدف: این پژوهش با هدف بررسی روایی و پایابی رضایت شغلی نجمیه در راستای ایجاد ابزار مناسب برای اندازه‌گیری رضایت شغلی انجام شده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 212 نفر از کارکنان بیمارستان فوق تخصصی نجمیه، طی نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شده و به سوالات پرسش‌نامه رضایت شغلی نجمیه پاسخ دادند. در این مطالعه پس از بررسی روایی محتوا جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی، و جهت بررسی پایایی از آلفای کرونباخ و جهت تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده گردید. یافته‌ها: نمونه حاصله، متشکل از 212 نفر، 181 نفر(6/86 درصد) زن و 28 نفر(4/13 درصد) مرد بود. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده چهار عامل با تبین 54 درصد واریانس و شاخص کیسن مایر الکین82/0بود. این عوامل نیز به وسیله تحلیل عاملی تأئیدی مورد تصدیق قرار گرفت (368/0p=). پایایی پرسشنامه نیز توسط روش الفای کرونباخ برابر 88/0 گزارش گردید. نتیجه گیری: با توجه به این که شاخص‌های روایی و پایایی پرسش‌نامه همگی در حد مطلوبی گزارش گردیدند، می‌توان از پرسش‌نامه رضایت شغلی نجمیه به عنوان پرسش‌نامه ای روا و پایا در اندازه‌گیری رضایت شغلی استفاده نمود.
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/8/7