Shams A, Mehrabian S, Mozafari N. Comparison of the effects of light and darkness on anti-oxidant and anti-cancer properties of pure and refined olive oil. J Arak Uni Med Sci 2012; 15 (1) :43-51
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-917-fa.html
شمس آرش، مهرابیان صدیقه، مظفری نورامیر. مقایسه اثر دو عامل تاریکی و نور بر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون خالص و تصفیه شده به کمک تست ایمز. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. ۱۳۹۱; ۱۵ (۱) :۴۳-۵۱
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-۱-۹۱۷-fa.html
۱- ، ar_shamss@yahoo.com
چکیده: (۱۳۲۴۹ مشاهده)
زمینه و هدف: روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی در رژیم غذایی علاوه بر داشتن سطح بالایی از اسید چرب اشباع نشده، حاوی ترکیبات بیولوژیکی مانند آنتی اکسیدانهای فنولی بوده که قادر به جلوگیری از تأثیر مخرب رادیکالهای آزاد و جهشهای حاصل بر ساختارهای سلولی میباشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم است.
مواد و روشها: در این بررسی از 16 نمونه روغن زیتون ایرانی و1 نمونه روغن اسپانیایی استفاده گردید. آزمون تعیین توان ضد جهشی نیز بر اساس روش ایمز و با استفاده از سویه جهش یافته سالمونلا تیفی موریوم TA100 و ماده سرطانزای آزید سدیم انجام گرفت و با افزودن میکروزوم کبد موش اثر ضد سرطانی آن بررسی شد. شاهد مثبت آزید سدیم و شاهد منفی آب مقطر تعیین گشت. هر آزمون سه بار به طور هم زمان انجام و درصد بازدارندگی مطابق با فرمول، (1-T/M)×100 ، تعیین گردید.
یافتهها: در صد بازدارندگی در بالا ترین سطح خود در تاریکی با توجه به واریته زیتون 64/63 درصد و در شرایط تیمار با نور 70/60 درصد بود.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که نورموجب کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1389/9/1