دوره 14، شماره 6 - ( دو ماهنامه بهمن و اسفند 1390 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 123-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fateh S, Ahmadabadi A, Keikhali N, H.Seddigh H R, Esfandiari M. Ectopic mediastinal parathyroid adenoma with hematuria: A case report. J Arak Uni Med Sci 2012; 14 (6) :117-123
فاتح شاهین، احمدآبادی علی، کیخالی ناصر، ح. صدیق حمیدرضا، اسفندیاری مجید. گزارش یک مورد آدنوم اکتوپیک پارایتروئید با تظاهر اولیه هماچوری. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (6) :117-123

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، a_ahmaddy@yahoo.com
3- مرکز پزشکی هسته ای کیان
زمینه و هدف: یافتن غدد پاراتیروئید اکتوپیک از چالش‎های حیطه جراحی غدد درون ریز است و در مورد روش‎های مناسب تعیین محل غدد پاراتیروئید اکتوپیک و اندیکاسیون‎های استفاده از آنها اختلاف نظر وجود دارد. از طرفی عدم موفقیت در طی عمل جراحی اول موجب تحمیل درد، اسکار اضافی و هزینه‎های ناشی از اعمال جراحی بعدی به بیمار می‎شود. مورد: بیمار خانم 39 ساله‎ای که با شکایت از هماچوی بستری گردیده بود و به دلیل هیپرکلسمی در آزمایش‎های اولیه، مورد بررسی کامل تری قرار گرفت و با استفاده از سونوگرافی و اسکن سستامیبی پاراتیروئید با تکنیسیوم 99 محل غده اکتوپیک پاراتیروئید در مدیاستن قدامی تشخیص داده شد و طی یک مرحله با عمل جراحی درمان گردید. نتیجه گیری: توجه دقیق به علایم همراه بیمار و در نظرگرفتن تمامی تشخیص‎های افتراقی و استفاده از روش‎های تشخیصی مناسب می‎تواند به تشخیص سندرم‎های نادر کمک نماید.
متن کامل [PDF 1955 kb]   (3958 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1389/10/4 | پذیرش: 1390/1/17