دوره 13، شماره 5 - ( ويژه نامه قرآن و طب 1389 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 26-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadifar M, rezayi esfahani M, Ahmadian. Economic mental hygiene in the society in the light of Quran and Hadith. J Arak Uni Med Sci 2011; 13 (5) :17-26
احمدی فر مصطفی، رضایی اصفهانی محمد علی، احمدیان موسی. بهداشت روانی اقتصادی در اجتماع از منظر قرآن و حدیث. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1389; 13 (5) :17-26

1- دانشگاه علوم اسلامی رضوی ، ahmadifar65@yahoo.com
2- گروه علوم قرآن وحدیث، جامعه المصطفی العالمیه قم
3- دانشگاه اراک
در حالی که جهان با شتاب توصیف ناپذیری به سوی صنعتی شدن و جهانی عاری از دشواری و سختی و تحولات عمیق فن‌آوری در حال حرکت است، همچنان موضوع بیماری‌ها و مشکلات روانی، موضوعی در خور توجه و نه چندان خشنود کننده به حساب می‌آید. از جمله بیماری روانی که دامن‌گیر جوامع گشته، بیماری دهشتناک اقتصادی است. این بیماری روح و روان جوامع را هدف قرار داده و آشفتگی روانی اقتصادی و پریشان حالی را به دنبال خواهند داشت. این مطالعه با مراجعه به کتب و منابع موجود قرآنی انجام شده است. قرآن کریم وروایات، در خصوص این موضوعات به لحاظ مبنایی و محتوایی از غنای والایی برخوردار است و نقش به سزایی در کاهش و از بین بردن فشارهای روانی و تقویت یا تامین بهداشت روانی در اجتماع، دارد. اسلام (قرآن و حدیث)، راهکارها و سفارش‌هایی در این بین دارد که زمینه ساز تقویت روحی و روانی افراد در اجتماع، می‌باشد؛ آن سان که فشارهای روانی اقتصادی مردم را از بین می‌برد و بهداشت روانی اقتصادی آنان را در این زمینه تقویت ویاتامین می‌کند. در این باره می‌توان از راهکارهای قرآن و حدیث جهت درمان عمده‌ترین بیماری‌های روانی اقتصادی و پیامدهای آن در اجتماع استفاده نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/10/8