1- گروه بیوفیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری پیشرفته، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- گروه بیوفیزیک، موسسه بیوشیمی و بیوفیزیک (IBB)، دانشگاه تهران، تهران. ، goliaei@ibb.ut.ac.ir
چکیده: (885 مشاهده)
زمینه و هدف: آلبومین سرم انسان (HSA) یکی از غنیترین پروتئینها در سیستم عروقی خون است که حملونقل و بسیاری از ترکیبات شیمیایی و مولکولی را تنظیم میکند. هدف از این مطالعه بررسی اثر سه گروه آفتکش؛ حشرهکشها، قارچکشها و علفکشها روی تغییر ساختار مولکولی HSA است.
مواد و روش ها: این بررسی نظامند ۳۵ مطالعه علمی ـ پژوهشی بیوفیزیکی مربوط به اثر آفتکشها بر ساختار آلبومین سرم انسانی را پوشش میدهد. این مقالات از طریق پایگاه دادههایی مانند پابمد، اسکوپوس، وبآوساینس، ساینس دایرکت و موتور جستوجوگر گوگل اسکالر انتخاب شدند. بازه زمانی در نظر گرفته شده ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ بود.
ملاحظات اخلاقی: در این مطالعه، تمامی اصول اخلاق در پژوهش رعایت شده است.
یافته ها: با توجه به رابطه نزدیک فعالیتهای بیولوژیکی پروتئین HSA و ساختار دوم آن، بیشتر مقالات، با روشهای مختلف بیوفیزیکی نظیر تبدیل فوریه ـ مادون قرمز، دورنگنمایی دورانی و آنالیز محاسباتی، ساختار دوم پروتئین را تجزیه و تحلیل کردهاند. به طور کلی میتوان گفت، تعامل آفتکش ـ HSA باعث کاهش ساختار آلفا ـ هیلکس و افزایش سایر ساختارها مانند بتا ـ شیت، بتا ـ ترن و رندوم کویل میشود. در بیشتر گزارشات تأیید شده که آفتکشها با تعاملات هیدروفوبیکی، الکترواستاتیکی و پیوند هیدروژنی، با HSA ارتباط برقرار میکنند. این تعاملات در زیردامنه IIA (سایت یک) صورت میگیرد. ثابت اتصال آفتکشها به پروتئین HSA در محدوده ۱-M۱۰۳ تا ۱۰۶ به دست آمد.
نتیجه گیری: اینترکشن آفت کش -پروتئین باعث تغییرات اطراف تنها تریپتوفان مهم پروتئین ASH (Trp-۲۱۴)، سبب تغییرکنفورماسیون زیردامنه IIA، از دست دادن ساختار طبیعی و کاهش غلظت HSA آزاد میشود که در نتیجه در حمل ترکیبات ضروری مانند داروها و هورمونهای سیستم عروقی خونی اختلال ایجاد میکند.
نوع مطالعه:
مقاله مروری |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1398/2/29 | پذیرش: 1398/5/13