دوره 28، شماره 2 - ( ذر حال تکمیل 1404 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:
Mendeley  
Zotero  
RefWorks

Talaei A, Talaei A. The effects of metformin on thyroid nodules. J Arak Uni Med Sci 2025; 28 (2)
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7900-fa.html
طلایی افسانه، رفیعی . بررسی اثر مت فورمین بر ندولهای تیرویید. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1404; 28 (2)

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7900-fa.html


1- ، afsanehtalaeii@yahoo.com
چکیده:   (34 مشاهده)

مقدمه
ندولهای تیرویید بسیار شایع هستند. نقش مقاومت به انسولین در ایجاد ندولهای تیرویید اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. اخیرا مطالعات متعددی ارتباط مت فورمین و مقاومت به انسولین را با تیرویید بررسی کرده اند. مطالعات محدودی نیز اثر درمان با مت فورمین را بر حجم و تعداد ندولهای تیرویید بررسی کرده اند. در مطالعه حاضر ما تاثیر مت فورمین بر تعداد و اندازه ندولهای تیرویید را بررسی کردیم.
روش کار
تعداد  240 زن  یوتایریید با ندولهای تیرویید  انتخاب شدند. بیماران  به چهار گروه درمانی 60  نفره تقسیم شدند. گروه اول لوتیروکسین 100 میکروگرم در روز و گروه دوم مت فورمین با دوز 500 میلیگرم دو بار در روز و گروه سوم ترکیبی از مت فورمین و لوتیروکسین به مدت سه ماه دریافت کردند و گروه چهارم بعنوان گروه کنترل دارویی دریافت نکردند. سونو گرافی ابتدای شروع مطالعه و بعد از سه ماه مجددا در همه شرکت کنندگان انجام شد. از آزمون Kruskall-Wallis برای تعیین اخنلاف اندازه ندول بین گروههای درمانی و از آزمون Wilcoxon   برای مقایسه هر گروه قبل و بعد از درمان و نیز از آزمون Chi-Square  برای مقایسه درصد اختلاف اندازه بین گروههای مختلف استفاده شد. P value   کمتر از0.5 از نظر آماری معنی دار تلقی شد.
نتایج
نتایج ازمون Kruskall-Wallis نشان می دهد که سطح هورمونهای تیروئیدی بعد از درمان در سه گروه بجز گروه لوتیروکسین اختلاف معنادار   آماری   ندارد.  نتایج آزمون   Wilcoxon نشان می دهد تنها در گروه لووتیروکسین سطح TSH و T4 بعد از درمان به طور معناداری به ترتیب کاهش و افزایش یافته است و اندازه ندول در گروه لوتیروکسین و گروه ترکیبی لوتیروکسین و مت فورمین در مقایسه با گروه مت فورمین و گروه کنترل کاهش معنادار  آماری  داشته است.

نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد که مت فورمین منجر به کاهش اندازه ندولهای تیرویید نمی شود و در تناقض با مطالعاتی است که اثرات بالقوه ضد توموری  تیرویید را نشان داده اند. گرچه  مدت زمان این مطالعه برای این نتیجه گیری ممکنست کافی نباشد و لازم است مطالعات بیشتری با کیفیت بالاتر و در حجم نمونه های بیشتر به مدت طولانی تر انجام شود.
 
واژه‌های کلیدی: متفورمین، ندول تیرویید
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1403/9/15 | پذیرش: 1403/10/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.