دوره 14، شماره 7 - ( ویژه نامه بروسلوز 1390 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abtahi H, Salmanian A H, Rafati S, Mossayebi G, Amouzande A R. Evaluation of the immunogenicity of Brucella abortus P39 gene in Balb/c mice. J Arak Uni Med Sci 2012; 14 (7) :1-8
ابطحی حمید، سلمانیان علی هاتف، رافتی سیما، مسیبی قاسم، آموزنده علیرضا. بررسی ایمنی زایی ژن 39P بروسلا آبورتوس در موش بالب سی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (7) :1-8

1- ،دانشگاه علوم پزشکی اراک ، مرکز تحقیقات پزشکی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی اراک ، h_abtahi2@yahoo.co.uk
2- دانشیار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فنآوری تهران ، ایران
3- گروه ایمنی شناسی ، انستیتو پاستور ایران ، تهران ، ایران
4- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، مرکز تحقیقات پزشکی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی اراک
5- ،دانشگاه علوم پزشکی اراک ، مرکز تحقیقات پزشکی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی اراک
زمینه و هدف: بروسلا باکتری‎های گرم منفی داخل سلولی می‎باشند. با توجه به معضلات بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی بروسلوز، کنترل این بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است. واکسیناسیون رایج شامل استفاده از سویه‎های زنده و ضعیف شده این باکتری‎ها است. در این تحقیق سعی بر آن است تا ایمنی زایی ژن 39P بروسلا آبورتوس در موش بالب سی بررسی شود. مواد و روش‎ها: این مطالعه یک بررسی تجربی می باشد که ابتدا با استفاده از PCR ژن 39P تکثیرگردید و سپس در ناقل یوکاریوتیکی 3pcDNA کلون شد. پلاسمید به دست آمده در سه مرحله به موش‎های بالب سی به صورت عضلانی تزریق گردید. پس از آخرین واکسیناسیون آزمون‎های ایمنولوژیک از جمله پاسخ تکثیری لنفوسیتی، سنجش انترفرون گاما وانترلوکین 5 و تعیین عیار a2IgG و 1IgG انجام شد. یافته‎ها: میزان ضریب تحریکی در پاسخ تکثیری لنفوسیتی برابر 6/3، انتر فرون گاما اندازه‎گیری شده برابر 3 نانوگرم بر میلی لیتر و انتر لوکین 5 به مقدار ناچیزی بود. تیتر a2IgG برابر 640/1 و تیتر IgG1 40/1 به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج مربوط به آزمون‎های ایمنولوژیک نشان دهنده تحریک مناسب سیستم ایمنی موش پس از تزریق پلاسمید حاوی ژن 39P است. تحریک سیستم ایمنی از نوع 1Th بوده که تعداد باکتری‎های طحال را نیز کاهش داده است. بنابراین پروتیین 39P نقش ایمنی زایی نسبتاً خوبی را دارد. استفاده از روش DNA Vaccine در تحریک ایمنی سلولی علیه این باکتری قابل توجه است.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1390/7/17 | پذیرش: 1390/10/8