دوره 19، شماره 4 - ( تیر 1395 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 95-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdolrazaghi H, Riyahi A. The Efficiency of Medial Plantar Skin Flap for Reconstructing Heel after Excision of Heel Melanoma. J Arak Uni Med Sci 2016; 19 (4) :89-95
عبدالرزاقی حسینعلی، ریاحی آزاده. کارایی فلاپ پوستی مدیال پلانتار جهت پوشش پاشنه پا به دنبال اکسیزیون ملانومای پاشنه. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (4) :89-95

1- گروه جراحی دست، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه کاردرمانی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، Azade.riyahi@yahoo.com

زمینه و هدف: این مقاله به گزارش یک مورد نقص بافتی پاشنه به دنبال برداشتن تومور ملانوم پاشنه اشاره دارد.

معرفی بیمار: بیمار، آقای 60 ساله با زخم پاشنه که در بیوپسی ملانوم بدخیم گزارش شده بود، تحت اکسیزیون با مارژین مناسب قرار گرفت.

مواد و روشها: برای پوشش نقص بافتی حاصله که حتی ممکن است تاندون آشیل یا استخوان پاشنه در معرض دید باشد بایستی از فلاپ استفاده شود. به نظر می‌رسد استفاده از گرافت در این مورد مناسب نباشد، چون در تماس مداوم با کفش دچار زخم مزمن می‌شود. از بین فلاپ‌ها می‌توان هم از سورال فلاپ استفاده کرد و هم از فلاپ مدیال پلانتار که در این زمینه فلاپ مدیال پلانتار را به کار گرفتیم. مزیت این فلاپ حس دار بودن آن و حجم کمتر فلاپ می‌باشد.

نتیجهگیری: با توجه به نتایج، کاربرد این نوع فلاپ به عنوان روشی کارآمد در بازسازی پاشنه به ویژه به دنبال اکسیزیون ملانوما توصیه می‌گردد.

متن کامل [PDF 668 kb]   (2067 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1394/9/15 | پذیرش: 1395/2/13