دوره 19، شماره 4 - ( تیر 1395 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidary M, Bahramian A, Goudarzi H, Eslami G, Hashemi A, Khoshnood S. To Study the Association between AcrAB and Qep A Efflux Pumps and Ciprofloxacin Resistance among Escherichia Coli and Klebsiella Pneumoniae Clinical Strains. J Arak Uni Med Sci 2016; 19 (4) :1-10
حیدری محسن، بهرامیان عقیل، گودرزی حسین، اسلامی گیتا، هاشمی علی، خشنود سعید. بررسی ارتباط پمپ‌های تراوشی Qep A و AcrAB و مقاومت به سیپروفلوکسازین در سویه‌های بالینی اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (4) :1-10

1- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ایران،تهران، ایران.
2- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران.
3- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ،اهواز، ایران.

زمینه و هدف: پمپ‌های تراوشی از مهم‌ترین مکانیسم‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک ها در سویه‌های اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه هستند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط رخداد ژن های کد کننده پمپ های تراوشی ep A و AcrAB در سویه‌های بالینی اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه با مقاومت نسبت به سیپروفلوکسازین می‌باشد.

مواد و روشها: این مطالعه روی 100سویه اشرشیا کلی جدا شده از بیمارستان‌های لبافی نژاد و طالقانی و 100سویه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیمارستان‌های کودکان مفید و طالقانی شهر تهران انجام شد. تست‌های حساسیت ضد میکروبی با استفاده از روش‌های دیسک دیفیوژن و بر اساس رهنمودهای CLSI انجام گردید. شناسایی ژن‌های کد کننده پمپ‌های تراوشی AcrAB و Qep A با استفاده از تکنیک PCR انجام گرفت.

یافتهها: در این مطالعه، فسفومایسین و ایمی پنم بهترین اثر را علیه سویه های اشرشیا کلی و فسفومایسین و تیجیسیکلین بهترین اثر را علیه سویه‌های کلبسیلا پنومونیه داشتند. نتایج PCR نشان داد که میزان شیوع ژن‌های Acr A، Acr B و Qep A در سویه‌های اشرشیا کلی به ترتیب 92، 84 و صفر درصد و در سویه‌های کلبسیلا پنومونیه به ترتیب 94، 87 و 4 درصد بود.

نتیجهگیری: شیوع ژن‌های کدکننده پمپ‌های تراوشی در سویه‌های اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه که عامل مقاومت به سیپروفلوکسازین هستند، موجب نگرانی است. از این رو، برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو، نیاز به مدیریت دقیق در تجویز دارو و شناسایی ایزوله‌های مقاوم می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1394/10/8 | پذیرش: 1395/2/8