1- گروه ژنتیک، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- گروه ژنتیک، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، f8forouzesh@gmail.com
چکیده: (429 مشاهده)
زمینه و هدف: کروناویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که در انسان و حیوان منجر به بیماری می گردند. کووید-19 بیماری عفونی تنفسی حاد است که توسط یک کروناویروس جدید ایجاد شده است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) این عفونت را یک بیماری پاندمیک (همه گیر جهانی) اعلام کرده است.
هدف این مطالعه، بررسی آخرین پیشرفت های تحقیقاتی در زمینه ژنتیک، بیماریزایی، ویژگی های بالینی کووید-19 و همچنین روش های درمانی فعلی و پیشرفت های علمی برای مقابله با این بیماری خطرناک همه گیر جهانی است.
مواد و روش ها: مقاله حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از منابع الکترونیک در بانک های اطلاعاتی معتبر مانند PubMed Scopus ، Google Scholar, ISI،Science Direct مرتبط از سال های 2010 تا 2020 تدوین شده است.
ملاحظات اخلاقی: مقاله حاضر از نوع مروری می باشد و نیاز به کد اخلاق ندارد.
یافته ها: با بررسی ژنوم و مطالعات ژنتیکی کووید-19، شباهت زیادی با اعضای خانواده کروناویروس وجود دارد اما در ساختار ژنومی و فنوتیپی آنها تفاوت هایی مشاهده می شود که می توانند بر بیماریزایی آنها تأثیر بگذارند. استفاده مجدد از داروهای درمانی موجود که قبلاً برای سایر عفونتها و آسیب شناسی ویروس ها طراحی شده اند، تنها رویکرد عملی به عنوان یک اقدام سریع جهت پاسخگویی و مقابله با این بیماری همه گیر نوظهور است. چرا که در حال حاضر آزمایشات مربوط به واکسن های ویژه ژنوم SARS-CoV-2 و آنتیبادی های درمانی که مورد آزمایش قرار می گیرند مستلزم طی یک روند طولانی مدت هستند و نیاز به آزمایشات کامل ایمنی دارند.
نتیجهگیری: تشخیص سریع عفونت SARS-CoV-2 زیربنای کنترل بیماری است. تاکنون هیچ داروی ضد ویروسی خاص تأیید شدهای برای عفونت SARS-CoV-2 وجود ندارد. بنابراین اقدامات پیشگیرانه و غیرفعال کردن ویروس با توجه به مطالعه ژنتیکی و دستیابی به مکانیسم های مولکولی عملکرد ویروس در بیماریزایی، جهت متوقف کردن و کنترل شیوع بیماری ضروری است.
نوع مطالعه:
مقاله مروری |
موضوع مقاله:
کووید 19 دریافت: 1399/3/10 | پذیرش: 1399/5/7