دوره 2، شماره 7 - ( تابستان 1378 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 21-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safi khani Z, Safikhani M. Study of Relation between Scoliosis and Difference of Feet and Hands Length in Students (11-15 years old) of Ahwaz City. J Arak Uni Med Sci 1999; 2 (7) :18-21
صفی خانی زاهد، فکور محمد. بررسی ارتباط بین اسکولیوز و اختلاف طول دست ها و پاها در دانش آموزان 11 تا 15 ساله شهر اهواز. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1378; 2 (7) :18-21

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز، ایران.
ستون مهره ای انسان از نظر آناتومیکی دارای دو انحنای سینه ای و خاجی با تحدب خلفی و دو انحنای گردنی و کمری با تحدب قدامی است اما انحنای جانبی ندارد. هرگونه انحنای به طرفین را اسکولیز می نامند، موجود بودن اسکولیز با مشکلات پزشکی مانند نارحتی های قلبی ریوی درد کمر عدم تقارن و همراه است پروژه حاضر بصورت غربالگری در مدارس راهنمایی مناطق چهارگانه آموزش و پرورش شهر اهواز در بین پسران 11 تا 15 انجام شده است. 1033 نمونه به طور اتفاقی مشخص و با اهداف تعیین میزان درصد اسکولیز، اندازه گیری طول قد، طول دست ها و پاها و طول بازو و سپس ارتباط پارامترهای ذکر شده با اسکولیز بررسی و انجام گردید. میزان اسکولیز در جمعیت مورد مطالعه 1/36 درصد بود. در 1/2 درصد کل افراد مورد مطالعه بین طول پای چپ و طول پای راست اختلافی بین 5 تا 30 میلیمتر وجود داشت و در 1/8 درصد کل افراد مورد مطالعه بین طول دست ها اختلافی بین 5 تا 12 میلیمتر مشاهده شد. اختلاف طول قد و بازو در افراد مبتلا به اسکولیوز نسبت به افراد سالم بیشتر بوده و تفاوت معنی دار بود، تست آماری نشان داد بین اختلاف طول پاها و اسکولیوز و نیز اختلاف طول دست ها با اسکولیز رابطه معنی دار است.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
پذیرش: 1378/4/1