دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1379 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 11-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bayati A. Reviewing Patients Satisfaction of Provided Services for Them Hospitals Subsidiary to the Arak Medical Sciences University. J Arak Uni Med Sci 2000; 3 (4) :6-11
بیاتی اکرم. بررسی میزان رضایت بیماران بستری در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اراک از خدمات ارایه شده در بیمارستان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1379; 3 (4) :6-11

دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
رضایتمندی بیماران مفهومی است که امروزه در مراقبت های پزشکی اهمیت ویژه ای یافته است .می توان گفت مراقبت های بهداشتی که به بیماران ارائه می گردد دارای کیفیت بالایی نیست مگر آنکه بیماران از آن خدمات راضی باشند. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که با هدف تعیین میزان رضایت بیماران بستری از خدمات ارائه شده در بیمارستان انجام شده است. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه بندی شده با تخصیص مناسب بود و مطالعه بر روی 2400 بیمار بستری در کلیه بیمارستان های تابعه که به صورت تصادفی ساده از هر بخش انتخاب شده بودند انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ای مشتمل بر 87 سوال در زمینه خدمات ارائه شده در واحدهای مختلف بیمارستانی بود که به روش مصاحبه با بیمار تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار تی تست آنالیز واریانس، میانگین های چندگانه، کای دو و شاخص های مرکزی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین میانگین میزان رضایت بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستانهای امیرکبیر، طالقانی، امام سجاد آشتیان و والفجر تفرش تفاوت آماری معنی داری وجود دارد.(P<0/05) بین میانگین رضایتمندی بیماران از بیمارستان های مختلف تابعه دانشگاه تفاوت آماری وجود دارد (P=0/04) و بیشترین میزان رضایت بیماران مربوط به بیمارستان امیرکبیر اراک است. بین میانگین رضایتمندی بیماران از مراکز اموزشی درمانی با مراکز درمانی تفاوت معنی دار مشاهده نشد. بین متغیرهای تعداد دفعات بستری و تعداد روزهای بستری با میانگین رضایتمندی بیماران رابطه معکوس وجود داشت. در مقایسه بین میانگین رضایتمندی بیماران از واحدهای مشابه در بیمارستان های مختلف، آزمون های آماری تفاوت را در بین واحدهای پرستاری و مامایی بیمارستان ها نشان داد.(P<0/05) در مقایسه بین میانگین رضایتمندی بیماران از بخش های مشابه بیمارستان ها، میانگین رضایتمندی از بخش های نوزادان (P=0/04)  و اطفال (P<0/05)  در بیمارستان های مختلف نسبت به سایر بخش ها تفاوت آماری معنی دار نشان داد. در نتیجه مهم ترین عامل در تفاوت رضایت بیماران از بیمارستان های مختلف مربوط به حجم مراقبت های پرستاری و مامایی می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
پذیرش: 1379/10/1