دوره 7، شماره 3 - ( پائیز 1383 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nakhai M R, Razavieh V, Mahdavi R, Palizvan M R, Madadi Noie S. Effect of Cis and Trans Fatty Acids Intake on Pentylen Tetrazol Kindling in Rats. J Arak Uni Med Sci 2004; 7 (3) :34-41
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6802-fa.html
نخعی محمود رضا، رضویه ولی، مهدوی رضا، پالیزوان محمدرضا، مددی نوعی سیروس. اثر تجویز خوراکی اسیدهای چرب سیس و ترانس بر روند ایجاد کیندلینگ شیمیایی با پنتیلن تترازول در موش های صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1383; 7 (3) :34-41

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6802-fa.html


1- دانشجوی دکتری تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
2- دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
3- استادیار فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
4- مهندس صنایع غذایی.
چکیده:   (1291 مشاهده)
مقدمه: تحقیقات زیادی در زمینه اهمیت مصرف اسیدهای چرب ضروری بر عملکردهای فیزیولوژیک و رفتاری در انسان ها و حیوانات انجام گرفته است. اسیدهای چرب ضروری باید از طریق مواد غذایی دریافت شوند. در این مطالعه ئاثرات مصرف ایزومرهای سیس و ترانس اسیدهای چرب موجود در رژیم غذایی روی تشنجات ایجاد شده توسط پنتیلن تترازول در موش ها مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بود. در این تحقیق ابتدا حیوانات به چهار گروه تقسیم بندی شدند. در سه گروه ازمون به غذای استاندارد آنها به ترتیب اسیدهای چربtrans و cis ,trans ,cis  اضافه شد و به گروه شاهد فقط غذای استاندارد داده شد. یک ماه پس از شروع مصرف غذا، حیوانات با دوز 45 میلی گرم بر کیلو گرم تحت کیندلینگ شیمیایی با پنتیلن تترازول قرار گرفتند. پس از تزریق دارو رفتارهای حیوان به مدت 20 دقیقه تحت نظر گرفته شد.
نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که اگر چه اضافه کردن اسیدهای چرب سیس به جیره غذایی موش های نر بالغ سبب تعدیل حمله در حیوانات مورد مطالعه شده است، ولی نتیجه آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که در بین گروه هایی که به جیره غذایی آنها اسیدهای چرب سیس و ترانس اضافه شده بود در متغیرهای تنشنجی مثل مرحله حمله، مدت زمانی که طول می کشد تا حیوان به مرحله پنج تشنج برسد و مدت زمانی که حیوان در مرحله پنج تشنج بسر می برد اختلاف آماری معناداری وجود ندارد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که تجویز اسیدهای چرب سیس و ترانس به موش های نر بالغ اثری بر کیندلینگ ایجاد شده توسط پنتیلن تترازول موش ها ندارد.
متن کامل [PDF 191 kb]   (363 دریافت)    
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/11/10 | پذیرش: 1383/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb