Heidari M R, Goudarzvand Chegini M, Rezaei Kelidbari H R, Rezaei Dizgah M. Structural Equation Modeling of Factors Related to Organizational Culture Involved in the Internationalization of Iranian Universities. J Arak Uni Med Sci 2022; 25 (2) :296-309
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7204-fa.html
حیدری محمدرضا، گودرزوند چگینی مهرداد، رضایی کلیدبری حمیدرضا، رضایی دیزگاه مراد. مدلیابی معادلات ساختاری عوامل فرهنگ سازمانی دخیل در بینالمللیسازی دانشگاههای ایران. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1401; 25 (2) :296-309
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7204-fa.html
1- گروه مدیریت دولتی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
2- گروه مدیریت دولتی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران. ، Goodarzvand@iaurasht.ac.ir
چکیده: (1105 مشاهده)
زمینه و هدف بینالمللی کردن آموزش عالی، امروزه به عنوان یک استراتژی کارآمد برای مواجهه با نیازهای متنوع جامعه جهانیشده مطرح است. فرهنگ سازمانی دانشگاهها یکی از عوامل تعیین شکست یا موفقیت عملکرد آن را تشکیل میدهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط عوامل فرهنگ سازمانی در بینالمللیسازی دانشگاههای ایران انجام شد.
مواد و روش ها پژوهش از نوع کمّی بوده و جامعه آماری این مطالعه را صاحبنظران، سیاستگذاران، مجریان و دستاندرکاران بینالمللیسازی دانشگاهها تشکیل دادند. پرسشنامه محققساخته، به شکل خوداظهاری و حاوی سؤالات بسته پاسخ طراحی شد و 124 نفر از صاحبنظران آموزش عالی و دست اندرکاران بینالمللیسازی آموزش عالی آن را تکمیل کردند. در مرحله کمّی مدلیابی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم با نرمافزار SPSS و ایموس انجام شد.
ملاحظات اخلاق این مقاله برگرفته از پایاننامه دکترای رفتار سازمانی با کد شناسایی IR.IAU.RASHT.REC.1400.035 مصوب 12/11/1400 دانشگاه آزاد اسلامی است.
یافتهها با توجه به خروجی نرمافزار ایموس، ترتیب عوامل تشکیلدهنده الگوی بینالمللیسازی آموزش عالی بر اساس بار عاملی نشان میدهد بالاترین عامل مربوط به عامل ارتباط و تعامل با بار عاملی (1/03) و کمترین بار عاملی مربوط به منابع انسانی، فیزیکی و مالی با بار عاملی (0/87) است.
نتیجه گیری فرهنگ دانشگاهی در سطح جامعه دانشگاهی و گروههای آموزشی و در تعامل بین آنها معنا مییابد و به شیوههای برقراری ارتباط و تعامل بین اعضای دانشگاه اشاره دارد. این مقوله به عنوان یکی از عوامل اثرگذار در سیاستهای آموزش عالی مطرح است که نقش مهمی در انواع تفکر سیستمی، راهبردی، فرایندی، جهانی و خلاقانه بین مدیران دانشگاهها و توانمندی کارکنان و رؤیتپذیری دانشگاه از نظر نتایج اعتباربخشی و رتبهبندی نقش مهمی در بینالمللیسازی دانشگاهها دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1401/3/17 | پذیرش: 1401/6/6